Sture - Det är jag och Lanefelt

Här har det inte skrivits på flera år tydligen. Själv har man hunnit fylla 11 år och matte har blivit jättegammal. Nu tror hon att jag är sjuk och släpade med mig till djurdoktorn förra veckan. Bara för att jag blivit så törstig på sista tiden så skulle det tas blodprover och en massa. De till och med rakade bort all min päls på ena frambenet. Matte tjatade om att det kunde vara njurarna som inte fungerar, men det gör de visst! Däremot så ringde doktorn och sa att mina levervärden tydligen inte är så lysande, riktigt dåliga faktiskt. Så nu ska de ta ännu mera prover och det innebär bland annat att matte ska ta tre morgonurinprover - HA, säger jag bara - lycka till!
Hemma hos oss kan man gå ut och in som man själv vill och när man vill. Det är jättebra, speciellt som man måste kissa ofta. Nu har alltså matte efter att ha jagat ut mig mitt i natten för att kissa på beställning, stängt för dörren så att man inte kan komma ut! Sen skulle jag tydligen hålla mig i flera timmar, för att efter tjat slutligen få gå ut vid fyratiden - MED KOPPEL! Sen springer människan efter mig med en liten plastlåda för att störa mig när jag behövde kissa! Så oerhört irriterade! Inte bara det, jag känner mig kränkt som hanhund, förolämpad och sur! Trekvart sprang hon där med sin lilla låda och det vara bara en gång som jag inte hann knipa snabbt nog. Hon blev lycklig för de där millilitrarna i alla fall, för sen släppte hon mig och då kunde jag i ren protest springa in och släppa ut den liter som jag inte kunde hålla längre.
 
Idag hade matte bytt strategi. Jag väckte henne vid fyra och då skulle vi tydligen på promenad - det är ju kul tänkte jag. Hon skulle tvunget ha en massa saker med sig dock. En lång tång som mormor hade när hon hade opererat höften och en plastburk skulle tydligen med ut. Ni som känner matte kan se detta framför er, eller hur! Yrvaken med det röda håret som ett fågelbo på huvudet, mjukisbyxor, en knallgrön fleece med mig i koppel och med en röd hjälpmedelstång hållande en liten plastburk!!   Fullkomligt hysteriskt!!
 
Nu fick jag anstränga mig. Jag hade ju hinkat i mig några liter vatten under natten så jag var rejält nödig, men jag tänkte KNIIIIIIP - och det gjorde jag. Det kräver järnvilja att promenera i nästan en timma utan att kissa fast vi gick där alla andra har kissat. Men, man är ju Västgöte och då klarar man allt! Matte var frustrerad och jag bara flinade. Nästan pinsamt att gå ut med henne som hon såg ut. Tur att det var väldigt tidigt och inga andra människor ute.Till slut fick hon sina ca 6 ml fast jag lyckades åtminstone trampa i lådan. Då fick jag äntligen springa iväg och jag valde ett säkerhetsavstånd på drygt 10 meter, tog ögonkontakt och DÅÅÅÅ, äntligen kunde jag kissa mina en och en halv liter. Matte såg lite förstörd ut men sen gick vi hem och åt frukost. Ingen vettig individ är uppe vid den här tiden så jag gick o lade mig i mattes säng. Hon var ju ändå uppe så där var ju ledigt. Sov gott alla där ute!
 

RSS 2.0