första riktiga vårdagen

I morse sken solen och till o med Agaton ver på gott humör. Han och matte började med morgonyoga. Då lägger man sig på köksgolvet, vrider kroppen 90 gr bakåt och därefter 180 gr vridning i sidled. Nä, nu ljög jag, det var bara kattskrället som hade morgonyoga.
 
 
Idag har det varit en kul o bra dag! Vi åkte till skogen, gick en lång runda i solskenet och kollade in alla nya bara fläckar på marken. Snart är all snö borta. Det var drygt tio grader i skuggan och i solen var det jääätteskönt. Jag gillar inte värme, men till och med jag tyckte det var skönt. Siv trivs när det är riktigt varmt, under täcken och i solen på sommaren - precis som kattskrället - men det gör inte jag. 
Vi satt och mös i solen och delade ett äpple som matte hade med sig. Jo, jag äter äpple. Faktum är att jag äter nästan allt som matte äter, morötter, camembert, oliver o sånt. Sivan är mera skeptisk och tittar först hur jag gör. Men hon är knäpp - hästskit kan hon sätta i sig utan att fundera!! Det äter INTE jag.
 
Sen lekte vi - först kastade matte boll som jag hämtade - måånga gånger fast ändå för få.
När jag började bli trött ( jo, jag blir ganska flåsig men tala inte om det för någon ) så satt jag o Siv bakom en stor stock och väntade medan matte for iväg upp i skogen och gömde våra bollar. Sen sökte vi !!! oj oj fort gick det, det var ganska svårt - men KUUL.
När vi gjort det några gånger, gick vi balansgång på stockarna o sen kastade vi boll igen.
 
Så fortsatte vi vår promenad och matte sa att bollarna måste vila...vilka dumheter!  Hon verkar tro att jag är hur dum som helst. Luras hon, så luras jag - när jag stack iväg för att ta ett dopp i bäcken till exempel. Då ropade hon, men plötsligt så hörde inte jag, det var nog fartvindarna...är man vikingahund, så är man, Två gånger har jag badat idag - härligt när man är varm o törstig !!
 
Vi såg en stubbe med mosshår på.
 
När vi kom hem satte sig matte ute och åt lunch. Vi fick varsin hårt grillad grisknorr - mums.
På eftermiddagen jobbade matte och vi sov en stund. Matte säger att jag snarkar..pytt, kan jag inte
tänka mig. Agaton däremot, han sover hela förmiddagen och ger sig ut efter lunch. Häromdagen värmde
han upp med att fånga en rödhake och sen lyckades han ta en SKATA. Den släpade han dessutom in.
Han skulle väl visa hur "duktig" han varit. Skatan överlevde och matte släppte ut den. Agaton blev sur. Rätt åt honom, tycker jag. Jag gillar inte katten. Det går liksom inte att prata med honom, han beter sig så
konstigt och är helt oberäknelig. Fast egentligen retar jag mig mest på att matte gullar med honom.
Det är ju min matte.
 
För övrigt anser jag att alla dagar ska vara som denna.
over and out // Sture
 
 
 
 
 

RSS 2.0